Smažená jablka s pudinkovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 3kusyJablka
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 20gramůCukr vanilka
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vyřízneme z nich jádřince, omyjeme je a nakrájíme na kolečka.
- 2Z části mléka, vajíček a mouky vymícháme jemné těsto, nakrájená jablka v něm obalíme a potom usmažíme v pánvi na rozehřátém oleji.
- 3Pudink rozmícháme v hrnci ve zbylém mléce tak, aby byl řidší, zahřejeme a přimícháme do něj vanilkový cukr.
- 4Osmažená jablka v těstíčku rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme pudinkovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.