Smažená rýže s fazolkami
35 min.
Ingredience
- 400gramůRýže dlouhozrnná
- 120gramůCibule
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 1lžičkaZázvor mletý
- 130gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 125gramůGarnát obecný
- 100gramůCibulka jarní
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 80gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
564 mg
Cukr
675 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme rýži ve slané vodě 12-15 minut doměkka. Procedíme, propláchneme horkou vodou, znovu procedíme a dáme stranou.
- 2Ve woku rozehřejeme polévkovou lžíci oleje, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 3-5 minut doměkka. Přidáme papriku, zázvor, nakrájené žampiony a fazolové lusky a smažíme 2-3 minuty doměkka. Vyndáme z pánve.
- 3Ve woku rozehřejeme zbývající olej, nasypeme rýži a mícháme zvolna 7-8 minut, aby se prohřála. Vmícháme sójovou omáčku. Vrátíme do pánve zeleninu a přidáme vařené garnáty a cibulku. Promícháme, ozdobíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.