Smažené a obalované banány
31 min.
Ingredience
- 400gramůBanány
- 0,5litrMléko polotučné
- 20gramůCukr vanilka
- 40gramůCukr krupice
- 0,5centilitrRum
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Omáčka
- 0,5litrMléko polotučné
- 40gramůCukr krupice
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme mléko, rozklepneme celé vejce, vsypeme vanilkový cukr spolu s cukrem krupicovým, přidáme rum, metličkou promícháme, postupně pomalu přidáváme mouku, až vypracujeme těstíčko.
- 2Banány oloupeme, nakrájíme na přibližně čtyřcentimetrové kousky, obalujeme v připraveném těstíčku a hned vkládáme do fritovacího hrnce s olejem, který jsme nastavili na střední teplotu. V rozpáleném oleji smažíme přibližně 1 minutu.
- 3Omáčka: Do kastrůlku nalijeme 3 dl mléka a pomalu přivádíme k varu. Mezi tím do jiného kastrůlku vylijeme zbytek mléka, přidáme cukr, pudinkový prášek metličkou dobře rozšleháme, vylijeme do vařícího mléka a za stálého míchání vaříme do zahoustnutí omáčky.
- 4Hotové banány vyndáme z fritovacího hrnce, položíme je hned na mělké talíře, polijeme vanilkovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.