Smažené a obalované banány

31 min.
Česká republika

Ingredience

  • Omáčka
    • 0,5litrMléko polotučné
    • 40gramůCukr krupice
    • 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nalijeme mléko, rozklepneme celé vejce, vsypeme vanilkový cukr spolu s cukrem krupicovým, přidáme rum, metličkou promícháme, postupně pomalu přidáváme mouku, až vypracujeme těstíčko.
  • 2
    Banány oloupeme, nakrájíme na přibližně čtyřcentimetrové kousky, obalujeme v připraveném těstíčku a hned vkládáme do fritovacího hrnce s olejem, který jsme nastavili na střední teplotu. V rozpáleném oleji smažíme přibližně 1 minutu.
  • 3
    Omáčka: Do kastrůlku nalijeme 3 dl mléka a pomalu přivádíme k varu. Mezi tím do jiného kastrůlku vylijeme zbytek mléka, přidáme cukr, pudinkový prášek metličkou dobře rozšleháme, vylijeme do vařícího mléka a za stálého míchání vaříme do zahoustnutí omáčky.
  • 4
    Hotové banány vyndáme z fritovacího hrnce, položíme je hned na mělké talíře, polijeme vanilkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.