Smažené banány s jasmínovým sirupem
30 min.
Ingredience
- 1lžíceČaj zelený
- 250mililitrůVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
- 150mililitrůMouka rýžová
- 2lžíceCukr třtinový
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 500mililitrůMléko kokosové
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 4kusyBanány
- 2lžíceKokosová dužina
- 1kusLimetka
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
54 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Lístky zeleného jasmínového čaje zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut louhovat.
- 2Čaj potom přecedíme do pánve, přidáme krupicový cukr a za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Sirup vaříme asi 5 minut do zhoustnutí.
- 3Smícháme rýžovou mouku s třtinovým cukrem a práškem do pečiva. Do směsi zašleháme kokosové mléko, vejce a žloutek. Umícháme těstíčko.
- 4V pánvi rozpálíme vrstvu oleje. Oloupané banány nakrájíme na kousky a namočíme do těstíčka. Ihned je obalíme ještě v nastrouhané kokosové dužině.
- 5Připravené banány postupně smažíme v oleji dozlatova. Necháme je okapat na papírové utěrce.
- 6Podáváme s připraveným jasmínovým sirupem a dílky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.