Smažené citrónové cukroví

35 min.
Švédsko

Ingredience

  • Na obalení
    • 80gramůCukr moučkový
    • 1kusCukr vanilka
  • Na posypání válu
    • 2lžíceMouka polohrubá
  • Těsto
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky si dáme vejce, cukr a misku posadíme do hrnce s 1 litrem vody a nad párou vejce vyšleháme do pěny. Poté misku sejmeme, přimícháme do pěny prosátou mouku s práškem do pečiva, smetanu, rozpuštěné máslo, citrónovou šťávu a citrónovou kůru. Těsto dobře promícháme, vypracujeme a dáme na 30 minut do chladničky.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučený vál. Vyválíme z něj placku o síle 3-4 mm. Kulatou formičkou o průměru přibližně 5-6 cm vykrojíme kolečka. V pánvi si rozpálíme olej a kolečka zprudka smažíme dozlatova. Smažíme je 1-2 minuty.
  • 3
    Usmažené cukroví dáme na papírovou utěrku okapat a poté je hned obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem. Cukroví dáme na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.