Smažené citrónové cukroví
35 min.
Ingredience
- Na obalení
- 80gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- Na posypání válu
- 2lžíceMouka polohrubá
- Těsto
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 1litrVoda pitná
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceCitronová kůra
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do misky si dáme vejce, cukr a misku posadíme do hrnce s 1 litrem vody a nad párou vejce vyšleháme do pěny. Poté misku sejmeme, přimícháme do pěny prosátou mouku s práškem do pečiva, smetanu, rozpuštěné máslo, citrónovou šťávu a citrónovou kůru. Těsto dobře promícháme, vypracujeme a dáme na 30 minut do chladničky.
- 2Těsto vyklopíme na pomoučený vál. Vyválíme z něj placku o síle 3-4 mm. Kulatou formičkou o průměru přibližně 5-6 cm vykrojíme kolečka. V pánvi si rozpálíme olej a kolečka zprudka smažíme dozlatova. Smažíme je 1-2 minuty.
- 3Usmažené cukroví dáme na papírovou utěrku okapat a poté je hned obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem. Cukroví dáme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.