Smažené kardamonové rohlíčky
25 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaKardamom
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryOlej rostlinný
- 100gramůCukr moučkový
- 0,2litrMléko polotučné
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
12 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci svaříme mléko a necháme ho vychladnout. Máslo rozpustíme v hrnku na mírném ohni.
- 2V míse smícháme mouku s kypřicím práškem a kardamonem, vlijeme mléko, rozpuštěné máslo a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvoříme 5 - 7 cm dlouhé rohlíčky.
- 3V pánvi rozpálíme tuk a na něm rohlíčky smažíme po obou stranách do zlatova. Usmažené vyjmeme, na savém ubrousku necháme okapat přebytečný olej a obalíme v moučkovém cukru.
- 4Podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.