Smažené myšky
45 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 15gramůDroždí
- 25gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaRum
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,19litrMléko polotučné
- 150mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
56 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosijeme a necháme na teplém místě. Droždí rozdrobíme, smícháme s 3/16l vlažného mléka, trochou mouky a cukru a necháme vzejít kvásek.
- 2Když kvásek zdvojnásobí objem, nasypeme mouku na vál, přidáme kvásek, zbylé teplé mléko, rozpuštěné máslo, cukr, žloutek a rum. Vypracujeme řidší těsto - hněteme tak dlouho, až se odlepuje od vařečky. Těsto necháme 30 minut odpočinout.
- 3Lžící namočenou v oleji vykrajujeme noky a smažíme je v horkém tuku ze všech stran. Noky necháme okapat a pocukrujeme je moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.