Smažené myšky

45 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
56 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosijeme a necháme na teplém místě. Droždí rozdrobíme, smícháme s 3/16l vlažného mléka, trochou mouky a cukru a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Když kvásek zdvojnásobí objem, nasypeme mouku na vál, přidáme kvásek, zbylé teplé mléko, rozpuštěné máslo, cukr, žloutek a rum. Vypracujeme řidší těsto - hněteme tak dlouho, až se odlepuje od vařečky. Těsto necháme 30 minut odpočinout.
  • 3
    Lžící namočenou v oleji vykrajujeme noky a smažíme je v horkém tuku ze všech stran. Noky necháme okapat a pocukrujeme je moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.