Smažené pivní tyčinky
25 min.
Ingredience
- Na obalení
- 80gramůCukr moučkový
- Na smažení
- 120gramůOlej rostlinný
- Pivní těsto
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- Tukové těsto
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
38 g
Sacharidy
39 g
Cukr
13 g
Vápník
408 mg
Postup přípravy
- 1Na válu vypracujeme těsto z mouky, piva a žloutků.
- 2Ze sádla a mouky vypracujeme tukové těsto.
- 3Pivní těsto vyválíme na placku, na něj položíme sádlové těsto a do pivního těsta je zabalíme. Opět těsto rozválíme, několikrát přeložíme a znovu rozválíme na placku. Z ní vykrajujeme tyčky, které smažíme v rozpáleném oleji. Poté obalujeme v prosátém moučkovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.