Smažené smetanové cukroví
45 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMouka polohrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMandle loupané
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 20mililitrůRum
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- Na posypání
- 1kusCukr vanilka
- 1kusCukr skořicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
55 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky s práškem do pečiva. Přidáme cukr, máslo, 3 žloutky, nastrouhané loupané mandle, skořici, mletý zázvor, rum a 2.2-2.5 dl smetany. Vše promícháme a vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát tenký asi 5-6 mm, z něj vykrojíme formičkami různé tvary (kytičky, srdíčka, kolečka ap.).
- 2V pánvi rozehřejeme větší množství oleje na správnou teplotu a vykrojené cukroví zvolna smažíme z každé strany dozlatova. Usmažené cukroví vyjmeme, odložíme na papírový ubrousek. Po chvilce je dáme na mísu, část posypeme vanilkovým cukrem, část skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.