Smažení motýlci

50 min.

Ingredience

    • 2lžíceCukr krupice
    • 2lžíceMléko plnotučné
    • 6kusůVejce slepičí
    • 185gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
146 mg
Cukr
801 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme vejce, cukr a 135 g mouky. Dobře promícháme, přidáme zbytek mouky a vypracujeme těsto. Zabalíme ho a dáme do lednice asi na 2 hodiny (nebo na 40 minut do mrazáku).
  • 2
    Polovinu těsta vyválíme na plát, silný jako list papíru. Z plátu vykrájíme obdelníky 10 x 4 cm, každý proužek přehneme a vytvoříme motýlka, střed pevně stlačíme, aby držel tvar. Stejně zpracujeme i zbytek těsta.
  • 3
    Motýlky smažíme ve fritovacím hrnci nebo v pánvi asi 1,5 minuty. Necháme okapat na ubrousku a uložíme do uzavřené nádoby. Dle chuti můžeme před podáváním posypat moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.