Smažení motýlci
50 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceMléko plnotučné
- 6kusůVejce slepičí
- 185gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
146 mg
Cukr
801 mg
Postup přípravy
- 1V míse utřeme vejce, cukr a 135 g mouky. Dobře promícháme, přidáme zbytek mouky a vypracujeme těsto. Zabalíme ho a dáme do lednice asi na 2 hodiny (nebo na 40 minut do mrazáku).
- 2Polovinu těsta vyválíme na plát, silný jako list papíru. Z plátu vykrájíme obdelníky 10 x 4 cm, každý proužek přehneme a vytvoříme motýlka, střed pevně stlačíme, aby držel tvar. Stejně zpracujeme i zbytek těsta.
- 3Motýlky smažíme ve fritovacím hrnci nebo v pánvi asi 1,5 minuty. Necháme okapat na ubrousku a uložíme do uzavřené nádoby. Dle chuti můžeme před podáváním posypat moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.