Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 2kusySýr Hermelín (Camember, Encián)
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůStrouhanka
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kusPomeranč
- 370gramůBrusinky
- 140gramůCukr krystal
- 75mililitrůDžus brusinkový
- 400gramůHranolky do trouby
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
19 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hermelíny podélně přepůlíme a obalíme v trojobalu. Osmažíme na oleji.
- 2Podáváme s hranolky a brusinkovou omáčkou, kterou připravíme tak, že svaříme brusinky s vodou, cukrem, pomerančovou kůrou a brusinkovým džusem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 24. 9. 2015
Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou
Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou předčil mé očekávání. Občas jsem toto jídlo viděla i v jídelním lístku v restauraci, ale neodvážila jsem se ho objednat, protože jsem se bála, že mi nebude chutnat. Ale doma jsem ho vyzkoušela a je to vážně báječné jídlo. 😋