Smažený meloun v máslovém těstíčku se smetanovo-borůvkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1kusMeloun vodní
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusZázvor celý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 10kusůMáta
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůBorůvky
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůRajčata sušená sterilovaná
- 150mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1046 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
74 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
6 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý zázvor očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme v čisté utěrce a šťávu zachytíme. Meloun rozkrojíme na čtvrtiny a poté na 8-12 plátků. Odstraníme semínka a slupku.
- 2Na těstíčko smícháme vejce s moukou, mlékem, lžičkou zázvorového džusu, rozpuštěným máslem a najemno nasekanou mátou. Plátky melounu v těstíčku namáčíme a ihned smažíme cca 1 minutu po každé straně v hlubší pánvi na rozpáleném oleji. Těstíčko musí zezlátnout.
- 3Po vyjmutí osušíme na papírové utěrce. Sušená rajčata nasekáme nadrobno, promícháme s očištěnými borůvkami a šlehačkou.
- 4Do středu talířů rozdělíme plátky melounu, částečně je přelijeme omáčkou a zbylou dozdobíme okolo. Posypeme několika mátovými lístky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.