Smažený pstruh s tamarindovou příchutí a pikantní chilli omáčkou
35 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceOlej rostlinný
- 800gramůPstruh
- Omáčka
- 7lžicVoda pitná
- 2kusyŠalotka
- 1kusChilli paprička
- 1kusZázvor celý
- 1lžičkaCukr třtinový
- 50gramůTamarind
- 3lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy očistíme, po obou stranách nařízneme čtyřmi zářezy a rozložíme je na tác. Vnitřky ryb naplníme částí na plátky nakrájené jarní cibulky a zastříkneme sójovou omáčkou. Potřeme i povrch ryb a posypeme je zbylou cibulkou.
- 2Připravíme si omáčku. Tamarindovou dužinu vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou. Vidličkou rozmačkáme, přemístíme do mixéru, přidáme nahrubo pokrájenou šalotku, nasekanou chilli papričku bez semínek, nastrouhaný zázvor, cukr a rybí omáčku. Zpracujeme na hrubší kaši a vyškrábneme do misky.
- 3Ve woku rozpálíme olej a ryby v něm smažíme cca 5 min po každé straně. Kůže musí být křupavá a maso měkké a bílé. Hotové pstruhy rozdělíme na talíře, přelijeme trochou omáčky, dozdobíme nakrájenou koriandrovou natí, proužky chilli papriček a podáváme se zbylou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.