Smažený pstruh s tamarindovou příchutí a pikantní chilli omáčkou

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy očistíme, po obou stranách nařízneme čtyřmi zářezy a rozložíme je na tác. Vnitřky ryb naplníme částí na plátky nakrájené jarní cibulky a zastříkneme sójovou omáčkou. Potřeme i povrch ryb a posypeme je zbylou cibulkou.
  • 2
    Připravíme si omáčku. Tamarindovou dužinu vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou. Vidličkou rozmačkáme, přemístíme do mixéru, přidáme nahrubo pokrájenou šalotku, nasekanou chilli papričku bez semínek, nastrouhaný zázvor, cukr a rybí omáčku. Zpracujeme na hrubší kaši a vyškrábneme do misky.
  • 3
    Ve woku rozpálíme olej a ryby v něm smažíme cca 5 min po každé straně. Kůže musí být křupavá a maso měkké a bílé. Hotové pstruhy rozdělíme na talíře, přelijeme trochou omáčky, dozdobíme nakrájenou koriandrovou natí, proužky chilli papriček a podáváme se zbylou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.