Smažený toast s rybízovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 3kusyCukr vanilka
- 350gramůChléb toastový
- Na omáčku
- 250gramůDžem rybízový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 80gramůCukr krupice
- 80mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Rybízovou omáčku připravíme z prolisovaného rybízového džemu, do kterého zamícháme citronovou šťávu a cukr, který jsme 5 minut vařili s vodou.
- 2Toasty namáčíme v rozšlehaných vejcích a smažíme po obou stranách do zlatova. Usmažené toasty sypeme vanilkovým cukrem, v omáčníku servírujeme rybízovou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.