Smetanová čokoládová zmrzlina

135 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 7lžicCukr krupice
    • 150gramůČokoláda bílá
    • 300mililitrůMléko plnotučné
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
624 mg
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme 1 vejce, 1 žloutek a 3 lžíce cukru krupice. Čokoládu a 3 lžíce mléka rozehřejeme nad párou. Zbytek mléka přivedeme k varu a s čokoládou směsí je přimícháme k vaječné směsi. Necháme vychladnout. Smetanu ušleháme, vmícháme do vychlazené čokoládové směsi a mrazíme 2 hodiny.
  • 2
    Smícháme bílek, zbytek cukru, mouku, kakao a máslo. Vytvoříme těsto a po lžíci ho rozprostíráme po vymazaném plechu. Pečeme v troubě na 200 °C asi 5 minut. Těsto necháme ztuhnout a stejně připravíme i ostatní košíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.