Smetanová čokoládová zmrzlina
135 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 7lžicCukr krupice
- 150gramůČokoláda bílá
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 2lžíceKakao - prášek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
624 mg
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 1 vejce, 1 žloutek a 3 lžíce cukru krupice. Čokoládu a 3 lžíce mléka rozehřejeme nad párou. Zbytek mléka přivedeme k varu a s čokoládou směsí je přimícháme k vaječné směsi. Necháme vychladnout. Smetanu ušleháme, vmícháme do vychlazené čokoládové směsi a mrazíme 2 hodiny.
- 2Smícháme bílek, zbytek cukru, mouku, kakao a máslo. Vytvoříme těsto a po lžíci ho rozprostíráme po vymazaném plechu. Pečeme v troubě na 200 °C asi 5 minut. Těsto necháme ztuhnout a stejně připravíme i ostatní košíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.