Smetanová ořechová ozdoba
25 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSirup Golden
- 120gramůČokoláda hořká
- 200gramůOřechy vlašské
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
46 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Prvních 5 surovin dáme do hrnce a zahříváme na středním plameni za stálého míchání až k bodu varu.
- 2Stáhneme plamen a vaříme na malém plameni 5 minut za stálého míchání. Hrnec odstavíme z plotny a necháme 10 minut chladnout, pak přimícháme jemně nasekané ořechy.
- 3Rychle a rovnoměrně nalijeme na povrch dortu, částečně necháme stékat po stranách dortu.
- 4Dort necháme asi hodinu v chladu, aby ozdoba ztuhla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.