Smetanová polévka s kuřecím masem a chilli papričkou
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůKuřecí prsa
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 5decilitrůVývar drůbeží
- 3decilitryMléko kokosové
- 2kusyRajčata
- 2kusyChilli paprička
- 20gramůZázvor celý
- 1lžičkaOmáčka rybí
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaLimetková šťáva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Očištěné a omyté žampiony nakrájíme na plátky. Rajčata dáme do síta, přelijeme vařící vodou, pak je sloupneme, zbavíme semen a pokrájíme nadrobno. Nať jarní cibule omyjeme a pokrájíme na nudličky.
- 2Česnek s cibulí očistíme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky (červenou a zelenou) rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod proudem studené vody a pokrájíme na malé kousky. Zázvor oloupeme a posekáme nadrobno.
- 3Ve woku si na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova cibuli s česnekem, přidáme chilli papričky, zázvor a nastrouhanou citronovou kůru. Promícháme a společně smažíme ještě 3 minuty, pak přilijeme drůbeží vývar a zvolna vaříme 15 minut. Potom pomalu vmícháme kokosové mléko a smetanu, ochutíme rybí omáčkou a šťávou z limetky. Po dalších 5 minutách vaření přidáme do směsi pokrájené kuřecí maso se žampiony, rajčaty a cibulovou natí. Vaříme doměkka přibližně 10 minut.
- 4Polévku s kuřecím masem dochutíme solí a podáváme s omytými, pokrájenými koliandrovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.