Smetanová srdíčka s malinami
25 min.
Ingredience
- 20gramůCukr moučkový
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusSkořice celá
- 3lžíceCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMaliny
- 1kusCukr vanilka
- 1kusMáta
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny necháme nabobtnat ve studené vodě. Smetanu, mléko, skořici, cukr a citronovou kůru zvolna povaříme asi 5 minut. Odstavíme z ohně a v horké směsi rozpustíme vymačkanou želatinu. Procedíme přes husté síto.
- 2Směs nalijeme do 4 máslem vymazaných a moučkovým cukrem vysypaných formiček ve tvaru srdíčka. Vložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny.
- 3Omyté maliny necháme okapat. Polovinu rozmixujeme, prolisujeme hustým sítem a přimícháme vanilkový cukr.
- 4Formičky krátce ponoříme do horké vody a obsah vyklopíme na talířky. Obložíme zbylými malinami a malinovým protlakem. Dezert ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.