Smetanová srdíčka s malinami

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želatiny necháme nabobtnat ve studené vodě. Smetanu, mléko, skořici, cukr a citronovou kůru zvolna povaříme asi 5 minut. Odstavíme z ohně a v horké směsi rozpustíme vymačkanou želatinu. Procedíme přes husté síto.
  • 2
    Směs nalijeme do 4 máslem vymazaných a moučkovým cukrem vysypaných formiček ve tvaru srdíčka. Vložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny.
  • 3
    Omyté maliny necháme okapat. Polovinu rozmixujeme, prolisujeme hustým sítem a přimícháme vanilkový cukr.
  • 4
    Formičky krátce ponoříme do horké vody a obsah vyklopíme na talířky. Obložíme zbylými malinami a malinovým protlakem. Dezert ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.