Smetanová žemlovka po italsku

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přírava pečení: Pečící nádobu vymažeme 1 lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
  • 2
    Žemlovka: Jablka oloupeme, vykrájíme z nich jádřince a na struhadle je nastrouháme na tenké plátky. Krajíce bílého chleba rozkrájíme na menší kousky. V misce rozšleháme smetanu s 1 celým vejcem a s polovinou množství krystalového cukru. Druhou polovinu cukru použijeme na prosypávání vrstev jablek. Smetanovou zálivku ochutíme 1 lžící pomerančové kůry. Jablečné plátky a kousky chleba rozložíme po vrstvách do máslem vymazané pečící nádoby tak, aby se jablka i chlebové kousky překrývaly. Vrstvy jablek prosypáváváme cukrem a vrstvy bílého chleba zaléváme smetanovou zálivkou.
  • 3
    Připravený pokrm necháme 30 minut odpočinout. Po této době žemlovku pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Žemlovku servírujeme horkou, a to nejčastěji jako hlavní chod dětem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.