Smetanová žemlovka po italsku
95 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- Žemlovka
- 2kusyJablka
- 75gramůCukr krystal
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Přírava pečení: Pečící nádobu vymažeme 1 lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Žemlovka: Jablka oloupeme, vykrájíme z nich jádřince a na struhadle je nastrouháme na tenké plátky. Krajíce bílého chleba rozkrájíme na menší kousky. V misce rozšleháme smetanu s 1 celým vejcem a s polovinou množství krystalového cukru. Druhou polovinu cukru použijeme na prosypávání vrstev jablek. Smetanovou zálivku ochutíme 1 lžící pomerančové kůry. Jablečné plátky a kousky chleba rozložíme po vrstvách do máslem vymazané pečící nádoby tak, aby se jablka i chlebové kousky překrývaly. Vrstvy jablek prosypáváváme cukrem a vrstvy bílého chleba zaléváme smetanovou zálivkou.
- 3Připravený pokrm necháme 30 minut odpočinout. Po této době žemlovku pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Žemlovku servírujeme horkou, a to nejčastěji jako hlavní chod dětem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.