Smetanová zmrzlina s bílou čokoládou

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžíceCukr krupice
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 300gramůČokoláda bílá
    • 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
75 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu vyložíme potravinářskou folií. Zahřejeme v rendlíku cukr, vodu, a poté co se rozpustí, přivedeme směs k varu a povaříme ji 2 minuty. Bílou čokoládu nalámeme a vmícháme do sirupu, až se rozehřeje. Po mírném vychladnutí vmícháme žloutky a směs necháme úplně vychladnout.
  • 2
    Ušleháme smetanu smícháme s vychladlou hmotou, přidáme ušlehaný sníh ze 3 bílků a směs uložíme do chladničky.
  • 3
    Zmrzlinu vyjmeme 15 minut před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.