Smetanová zmrzlina s bílou čokoládou
30 min.
Ingredience
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCukr krupice
- 100mililitrůVoda pitná
- 300gramůČokoláda bílá
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
75 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Formu vyložíme potravinářskou folií. Zahřejeme v rendlíku cukr, vodu, a poté co se rozpustí, přivedeme směs k varu a povaříme ji 2 minuty. Bílou čokoládu nalámeme a vmícháme do sirupu, až se rozehřeje. Po mírném vychladnutí vmícháme žloutky a směs necháme úplně vychladnout.
- 2Ušleháme smetanu smícháme s vychladlou hmotou, přidáme ušlehaný sníh ze 3 bílků a směs uložíme do chladničky.
- 3Zmrzlinu vyjmeme 15 minut před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.