Smetanová zmrzlina s jahodovým pyré a sušenkami v čokoládě

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 400gramůMléko zahuštěné slazené
    • 150gramůMascarpone
    • 50gramůSušenky vanilkové Tastino Petit Beurre
    • 100gramůČokoláda na vaření
    • 200gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
957 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
66 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme sušenky. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu. Sušenky nalámeme na malé kousky a zbavíme přebytečných drobečků. Kousky pak máčíme v čokoládě a rozložíme na alobal.
  • 2
    Připravíme jahodové pyré. Na to pouze očistíme jahody a rozmixujeme je. Pokud máme lehce nezralé jahody můžeme je přisladit nebo přidat trošku vody.
  • 3
    Na základ zmrzliny našleháme šlehačku, mléko a mascarpone. Vznikne velmi hustá šlehačka.
  • 4
    Pak už stačí jen zamíchat sušenky a nakonec opatrně jahodové pyré. Pokud nechceme vyloženě jahodovou zmrzlinu, mícháme velmi opatrně a jen chvilku, aby tam zůstaly takové jahodové "potůčky".
  • 5
    Nakonec směs nalijeme do litrové mísy, přikryjeme fólii a dáme zamrazit.
  • 6
    A to je vše :D úspěch téměř 100% zaručen. ;)
  • 7
    TIP: Sušenky je důležité nejprve nalámat a pak namáčet do čokolády, kdybychom je namočili vcelku a pak nalámali, tak by zvlhly a vůbec nekřupaly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.