Smetanová zmrzlina s jahodovým pyré a sušenkami v čokoládě
25 min.
Ingredience
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůMléko zahuštěné slazené
- 150gramůMascarpone
- 50gramůSušenky vanilkové Tastino Petit Beurre
- 100gramůČokoláda na vaření
- 200gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
957 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
66 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme sušenky. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu. Sušenky nalámeme na malé kousky a zbavíme přebytečných drobečků. Kousky pak máčíme v čokoládě a rozložíme na alobal.
- 2Připravíme jahodové pyré. Na to pouze očistíme jahody a rozmixujeme je. Pokud máme lehce nezralé jahody můžeme je přisladit nebo přidat trošku vody.
- 3Na základ zmrzliny našleháme šlehačku, mléko a mascarpone. Vznikne velmi hustá šlehačka.
- 4Pak už stačí jen zamíchat sušenky a nakonec opatrně jahodové pyré. Pokud nechceme vyloženě jahodovou zmrzlinu, mícháme velmi opatrně a jen chvilku, aby tam zůstaly takové jahodové "potůčky".
- 5Nakonec směs nalijeme do litrové mísy, přikryjeme fólii a dáme zamrazit.
- 6A to je vše :D úspěch téměř 100% zaručen. ;)
- 7TIP: Sušenky je důležité nejprve nalámat a pak namáčet do čokolády, kdybychom je namočili vcelku a pak nalámali, tak by zvlhly a vůbec nekřupaly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.