Smetanové koláčky s rozinkami
39 min.

Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr krupice
- 50gramůRozinky
- 180gramůSmetana
- 1kusVejce slepičí
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,25lžičkaSůl
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 °C, plech vyložíme pečicím papírem, vychlazené máslo nakrájíme na kostičky, rozinky rozsekáme.
- 2V míse zpracujeme mouku (hrst mouky odložíme na posypání válu), prášek do pečiva, sůl a máslo a vypracujeme drobenkové těsto, přidáme rozinky.
- 3V menší míse ušleháme cukr s vejcem do pěny a zašleháme smetanu (několik lžic odložíme na potření). Tekutou směs zapracujeme do drobenkového těsta.
- 4Hotové těsto zpracujeme na válu posypaném moukou, vyválíme placku silnou cca 4 mm a vykrajujeme menší koláčky.
- 5Hotové koláčky klademe na plech, potřeme smetanou a pečeme. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.