Smetanový dezert s jablky
33 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr krupice
- 125mililitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceOřechy vlašské
- 2lžíceHrozinky
- 1lžíceKandované ovoce
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyJablka
- 1baleníZtužovač šlehačky
- 0,5baleníPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na tenčí dílky a podusíme je ve vodě s cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Dbáme, aby nebyla jablka rozdušená.
- 2Uvaříme vanilkový pudink, vmícháme do něj posekané ořechy, hrozinky, pokrájené kandované ovoce a zchladlá jablka.
- 3Když směs úplně vychladne, vmícháme do ní šlehačku ušlehanou se ztužovačem. Dezert vložíme do mísy a necháme pod fólií v chladničce vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.