Smetanový dezert s jablky

33 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2lžíceCukr krupice
    • 125mililitrůVoda pitná
    • 1kusCitrony
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 2lžíceOřechy vlašské
    • 2lžíceHrozinky
    • 1lžíceKandované ovoce
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 4kusyJablka
    • 1baleníZtužovač šlehačky
    • 0,5baleníPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na tenčí dílky a podusíme je ve vodě s cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Dbáme, aby nebyla jablka rozdušená.
  • 2
    Uvaříme vanilkový pudink, vmícháme do něj posekané ořechy, hrozinky, pokrájené kandované ovoce a zchladlá jablka.
  • 3
    Když směs úplně vychladne, vmícháme do ní šlehačku ušlehanou se ztužovačem. Dezert vložíme do mísy a necháme pod fólií v chladničce vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.