Smetanový flip - nápoj
10 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůCukr krupice
- 1decilitrBrandy
- 5decilitrůLikér krémový - Baileys
- 2centilitryPomerančová šťáva
- 2centilitryCitronová šťáva
- 6centilitrůSmetana 6% (do kávy)
- 20gramůČokoláda hořká
- 6kostekKostkový led
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1165 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
760 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Připravíme dvě dobře vychlazené, vysoké sklenky.
- 2Do šejkru dáme kostky ledu, vejce rozklepneme, bílky dáme stranou a žloutky vložíme do šejkru, přisypeme cukr, vlijeme smetanu, pomerančovou a citrónovou šťávu, přilijeme Baileys, brandy, šejkr dobře uzavřeme a krátce, ale silně protřeseme.
- 3Otevřeme opatrně šejkr a přecedíme do připravených sklenek. Čokoládu nastrouháme na jemném struhadle, posypeme jí každý nápoj a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.