Smetanový flip - nápoj

10 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 40gramůCukr krupice
    • 1decilitrBrandy
    • 5decilitrůLikér krémový - Baileys
    • 2centilitryPomerančová šťáva
    • 2centilitryCitronová šťáva
    • 6centilitrůSmetana 6% (do kávy)
    • 20gramůČokoláda hořká
    • 6kostekKostkový led
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1165 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
760 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme dvě dobře vychlazené, vysoké sklenky.
  • 2
    Do šejkru dáme kostky ledu, vejce rozklepneme, bílky dáme stranou a žloutky vložíme do šejkru, přisypeme cukr, vlijeme smetanu, pomerančovou a citrónovou šťávu, přilijeme Baileys, brandy, šejkr dobře uzavřeme a krátce, ale silně protřeseme.
  • 3
    Otevřeme opatrně šejkr a přecedíme do připravených sklenek. Čokoládu nastrouháme na jemném struhadle, posypeme jí každý nápoj a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.