Smetanový koláč se šlehačkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
606 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku a krupicový cukr, promícháme. Přidáme měkké máslo, trošku vody a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu půl hodiny uležet. Vyválíme na silnější plát a vytvoříme okraje. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme plát těsta, zatížíme mřížkou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi čtvrt hodiny. Poté odstraníme mřížku a pečeme další čtvrt hodiny.
  • 2
    Do misky rozklepneme vejce, přilijeme smetanu, mléko, přidáme strouhaný muškát a vyšleháme. Smetanovou směs nalijeme na těsto, vložíme zpět do trouby a pečeme zhruba půl hodiny, až začně těsto zlátnout.
  • 3
    Koláč vyjmeme, necháme vychladnout, naporcujeme, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.