Smetanový krém s ananasem

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 80gramůCukr moučkový
    • 1kusCukr vanilka
    • 0,5decilitrRum
    • 3kusyVejce slepičí
    • 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 400gramůKompot ananasový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
800 mg
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vychlazenou smetanu dobře ušleháme.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj vanilkový cukr a smícháme se šlehačkou.
  • 3
    Žloutky s cukrem umícháme, přidáme rum, šlehačku, ananasový kompot a vše zlehka promícháme.
  • 4
    Hotový krém dáme do skleněné mísy a ozdobíme ananasem.
  • 5
    Podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.