Smetanový nákyp se šlehačkou
85 min.
Ingredience
- Krém
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaVanilka mletá
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
- Na tření
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- Navrch
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
19 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Smetanu ušleháme metličkou se žloutky, lžící mouky a vanilkou. Vložíme do vodní lázně, zahříváme a šleháme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout.
- 2V míse utřeme do husta cukr se žloutky, přidáme vychladlý krém a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-45 min. Hotový nákyp dozdobíme ušlehanou šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.