Smetanový nákyp se šlehačkou

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
19 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu ušleháme metličkou se žloutky, lžící mouky a vanilkou. Vložíme do vodní lázně, zahříváme a šleháme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout.
  • 2
    V míse utřeme do husta cukr se žloutky, přidáme vychladlý krém a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-45 min. Hotový nákyp dozdobíme ušlehanou šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.