Smetanový skořicový dort
60 min.
Ingredience
- 175gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 1lžíceSkořice mletá
- 1lžíceKakao - prášek
- 1kusVejce slepičí
- 215gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
593 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pergamen na pečení si nastříháme na 9 kruhů o průměru 20 cm.
- 2V míse ušleháme máslo nebo margarín, cukr, skořici, vejce a 150 g mouky. Šleháme a postupně přidáme zbytek mouky, až se vytvoří hladké těsto.
- 3Plechy navlhčíme vodou, na ně dáme papírové kruhy, které potřeme tenkou vrstvou těsta. Na každý dáme asi 4 lžíce.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 6-8 minut, až pláty lehce zhnědnou. Necháme je vychladnout na mřížce. Takto upečeme všechny pláty.
- 5Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku, z plátů opatrně sejmeme papír a každý potřeme šlehačkou, vyrovnáme je na sebe a zakončíme vrstvou šlehačky. Povrch posypeme kakaem a nožem na povrchu naznačíme 16 porcí dortu.
- 6Dáme do lednice a necháme 4 hodiny odpočinout, aby dort změkl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.