Smetanový skořicový dort

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
593 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pergamen na pečení si nastříháme na 9 kruhů o průměru 20 cm.
  • 2
    V míse ušleháme máslo nebo margarín, cukr, skořici, vejce a 150 g mouky. Šleháme a postupně přidáme zbytek mouky, až se vytvoří hladké těsto.
  • 3
    Plechy navlhčíme vodou, na ně dáme papírové kruhy, které potřeme tenkou vrstvou těsta. Na každý dáme asi 4 lžíce.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 6-8 minut, až pláty lehce zhnědnou. Necháme je vychladnout na mřížce. Takto upečeme všechny pláty.
  • 5
    Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku, z plátů opatrně sejmeme papír a každý potřeme šlehačkou, vyrovnáme je na sebe a zakončíme vrstvou šlehačky. Povrch posypeme kakaem a nožem na povrchu naznačíme 16 porcí dortu.
  • 6
    Dáme do lednice a necháme 4 hodiny odpočinout, aby dort změkl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.