Šneci se skořicí z celozrnné mouky
50 min.
Ingredience
- Ingredience do těsta
- 1,5gramyMouka pšeničná celozrnná
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceMed včelí
- 3lžícePyré mangové
- Kvásek
- 35gramůDroždí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaCukr krupice
- Náplň
- 2lžíceSkořice mletá
- 3lžíceMed včelí
- 3lžícePyré mangové
- Na poprášení těsta, na pomoučení válu
- 1,5lžíceMouka pšeničná celozrnná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
318 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme celozrnnou hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, posypeme je 1/2 lžičkou cukru a přelijeme vlahým mlékem. Když kvasnice zkynou, přidáme k mouce vejce, špetku soli, vlahé rozpuštěné máslo, mírně teplé mléko, mangové pyré a tekutý med. Těsto důkladně propracujeme, až bude hladké a vláčné. Poprášíme ho moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme v míse v teple vykynout.
- 2Mezitím v misce vymícháme skořici s medem a mangové pyré. Troubu si předehřejeme na 180°C.
- 3Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál. Vyválíme z ně obdélník o výšce asi 8mm. celé těsto potřeme skořicovou náplní, těsto zavineme do tvaru rolády. Pak z něj nakrájíme 10-12 dílů. Vytvořené "šneky" poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme je uprostřed trouby dozlatova 25-30 minut.
- 4Podáváme je až vychladnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.