Šneci se skořicí z celozrnné mouky

50 min.
Česká republika

Ingredience

  • Ingredience do těsta
  • Kvásek
    • 35gramůDroždí
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 0,5lžičkaCukr krupice
  • Náplň
  • Na poprášení těsta, na pomoučení válu
    • 1,5lžíceMouka pšeničná celozrnná
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
318 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme celozrnnou hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, posypeme je 1/2 lžičkou cukru a přelijeme vlahým mlékem. Když kvasnice zkynou, přidáme k mouce vejce, špetku soli, vlahé rozpuštěné máslo, mírně teplé mléko, mangové pyré a tekutý med. Těsto důkladně propracujeme, až bude hladké a vláčné. Poprášíme ho moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme v míse v teple vykynout.
  • 2
    Mezitím v misce vymícháme skořici s medem a mangové pyré. Troubu si předehřejeme na 180°C.
  • 3
    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál. Vyválíme z ně obdélník o výšce asi 8mm. celé těsto potřeme skořicovou náplní, těsto zavineme do tvaru rolády. Pak z něj nakrájíme 10-12 dílů. Vytvořené "šneky" poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme je uprostřed trouby dozlatova 25-30 minut.
  • 4
    Podáváme je až vychladnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.