Šneci z marcipánu a pistácie

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1030 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
45 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse z mouky, vanilkového cukru, cukru, másla a vajíčka vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme 15 minut v chladnu odpočinout.
  • 2
    Marcipán smícháme s vaječným bílkem a mletými pistáciemi do hladké hmoty.
  • 3
    Těsto na pracovní ploše rozválíme na 3 mm silný plát a nakrájíme na obdélníky o rozměru asi 25 x 35 cm. Každý díl potřeme pastou z marcipánu a pistácií a z delší strany ho stočíme. Rolády uložíme na 2 až 3 hodiny do chladničky.
  • 4
    Ztuhlé rolády nakrájíme ostrým nožem na půl centimetru silné plátky, které rozložíme na pečící papír, položený na plechu. Pečeme je 5 až 10 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Podáváme teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.