Šneci z marcipánu a pistácie
40 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 125gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMarcipánová hmota surová
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1030 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
45 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1V míse z mouky, vanilkového cukru, cukru, másla a vajíčka vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme 15 minut v chladnu odpočinout.
- 2Marcipán smícháme s vaječným bílkem a mletými pistáciemi do hladké hmoty.
- 3Těsto na pracovní ploše rozválíme na 3 mm silný plát a nakrájíme na obdélníky o rozměru asi 25 x 35 cm. Každý díl potřeme pastou z marcipánu a pistácií a z delší strany ho stočíme. Rolády uložíme na 2 až 3 hodiny do chladničky.
- 4Ztuhlé rolády nakrájíme ostrým nožem na půl centimetru silné plátky, které rozložíme na pečící papír, položený na plechu. Pečeme je 5 až 10 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.