Sněhová omeleta s karamelizovanými jablky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citronovou šťávou necháme s cukrem a trochou vody zkaramelizovat na pánvi s nepřilnavým povrchem.
  • 2
    Mezitím rozklepneme vejce, bílky oddělíme od žloutků a žloutky utřeme s mletou skořicí. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a opatrně vmícháme do žloutků. Na pánvi rozpustíme máslo, vlijeme těsto a omeletu opečeme z obou stran.
  • 3
    Na polovinu rozložíme plátky jablek, přeložíme a dáme na talíř.
  • 4
    Calvados zahřejeme při nízké teplotě, vlažným přelijeme omeletu, oflambujeme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.