Sněhová omeleta s karamelizovanými jablky
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSkořice mletá
- 4lžíceCukr krupice
- 4lžíceCalvados
- 1kusCitrony
- 6kusůVejce slepičí
- 4kusyJablka
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citronovou šťávou necháme s cukrem a trochou vody zkaramelizovat na pánvi s nepřilnavým povrchem.
- 2Mezitím rozklepneme vejce, bílky oddělíme od žloutků a žloutky utřeme s mletou skořicí. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a opatrně vmícháme do žloutků. Na pánvi rozpustíme máslo, vlijeme těsto a omeletu opečeme z obou stran.
- 3Na polovinu rozložíme plátky jablek, přeložíme a dáme na talíř.
- 4Calvados zahřejeme při nízké teplotě, vlažným přelijeme omeletu, oflambujeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.