Sněhové čokoládové pusinky
110 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůČokoláda na vaření
- 125gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Bílky ušleháme elektrickým šlehačem na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý.
- 2Nastříkáme 24 pusinek. Pečeme 1-1 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 120 °C, až jsou pevné. Necháme vychladnout. Do žáruvzdorné misky nad pánví vroucí vody nasypeme nakrájenou hořkou čokoládu a zahříváme, až se rozpustí. Nastříkáme na pusinky a necháme vychladnout.
- 3Pařížská šlehačka: do nádoby dáme čokoládu, zalijeme ji smetanou a vložíme do vodní lázně. Občas mícháme a přivedeme k varu. Ihned z ohně stáhneme a necháme chladit. Tato šlehačka se nejlépe ušlehá a je pevná, když ji šleháme až druhý den.
- 4Pusinky spojíme pařížskou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.