Sněhové čokoládové pusinky

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky ušleháme elektrickým šlehačem na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý.
  • 2
    Nastříkáme 24 pusinek. Pečeme 1-1 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 120 °C, až jsou pevné. Necháme vychladnout. Do žáruvzdorné misky nad pánví vroucí vody nasypeme nakrájenou hořkou čokoládu a zahříváme, až se rozpustí. Nastříkáme na pusinky a necháme vychladnout.
  • 3
    Pařížská šlehačka: do nádoby dáme čokoládu, zalijeme ji smetanou a vložíme do vodní lázně. Občas mícháme a přivedeme k varu. Ihned z ohně stáhneme a necháme chladit. Tato šlehačka se nejlépe ušlehá a je pevná, když ji šleháme až druhý den.
  • 4
    Pusinky spojíme pařížskou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.