Sněhové kostky
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 300gramůMáslo
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceSůl
- 250mililitrůMléko polotučné
- 42gramůDroždí
- 250gramůSýr Parmezán
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
379 mg
Postup přípravy
- 1Ve vlažném mléce rozmícháme lžíci mouky, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme na vál, smícháme se solí a pak do středového důlku vlijeme kvásek a vlažné rozpuštěné máslo.
- 2Vše promícháme, přidáme žloutky a důkladně propracujeme do hladkého těsta. To necháme asi 60 minut v míse kynout, pak je na pomoučněném vále ještě jednou lehce prohněteme a rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm.
- 3Ten pomocí válečku opatrně přeneseme na tukem vymazaný plech, ještě jej rovnoměrně potřeme tuhým sněhem z bílků, posypeme nastrouhaným sýrem a ve středně horké troubě zvolna upečeme.
- 4Ještě horké ostrým nožem nakrájíme na kostky a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.