Sněhové kostky

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůMouka polohrubá
    • 300gramůMáslo
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1lžíceSůl
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 42gramůDroždí
    • 250gramůSýr Parmezán
    • 1hrstMouka pšeničná hrubá
    • 2lžíceTuk
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
379 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažném mléce rozmícháme lžíci mouky, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme na vál, smícháme se solí a pak do středového důlku vlijeme kvásek a vlažné rozpuštěné máslo.
  • 2
    Vše promícháme, přidáme žloutky a důkladně propracujeme do hladkého těsta. To necháme asi 60 minut v míse kynout, pak je na pomoučněném vále ještě jednou lehce prohněteme a rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm.
  • 3
    Ten pomocí válečku opatrně přeneseme na tukem vymazaný plech, ještě jej rovnoměrně potřeme tuhým sněhem z bílků, posypeme nastrouhaným sýrem a ve středně horké troubě zvolna upečeme.
  • 4
    Ještě horké ostrým nožem nakrájíme na kostky a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.