Sněhové koule s čokoládou

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 90gramůCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 20gramůSolamyl
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 80gramůCukr moučkový
    • 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
875 mg
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do něj pískový cukr.
  • 2
    V pekáčku necháme vařit mléko a naběračkou v něm zaváříme sněhové koule - vaříme po obou stranách asi 2 minuty. Koule podobné houbě vyjmeme lžící a klademe je na talířky.
  • 3
    Zbylé mléko slijeme do hrnce, přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr, solamyl a opatrně zašleháme žloutky. Šleháme nad párou, až mléko zhoustne.
  • 4
    Krémem podléváme sněhové koule, posypeme strouhanou čokoládou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.