Sněhové nočky s krémem

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 50gramůCukr moučkový
    • 4kusyVejce slepičí
    • 100gramůCukr krupice
    • 20gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
30 mg
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh a vešleháme do něj cukr. Lžičkou vykrajujeme nočky, vkládáme je do horkého mléka a vaříme na mírném ohni, aby se nerozvařily. Nočky ztuhnou a vyplavou na povrch. Uvařené nočky vyjmeme a vložíme na misku.
  • 2
    Do zbylého mléka vmícháme žloutky, pudingový prášek a moučkový cukr. Povaříme asi 2 minuty.
  • 3
    Krémem polijeme nočky v misce. Podáváme je teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.