Sněhové ořechové pusinky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky vložíme do misky, spolu s cukrem a citrónovou šťávou je vyšleháme na tuhý sníh. Přidáme pomleté ořechy, škrob, vše zlehka promícháme a naplníme do potravinářského cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem vytlačujeme středně velké kopečky.
  • 2
    Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 130 stupních teplotě 45 - 50 minut. Upečené pusinky necháme mírně vychladnout, poté je sloupneme z papíru a necháme úplně vychladnout,
  • 3
    Při pokojové teplotě necháme změknout máslo. Na kousky pokrájenou čokoládu za stálého míchání rozpustíme nad horkou vodní lázní. Poté ji necháme mírně vychladnout. Máslo nakrájíme na kousky do misky, přidáme cukr, vychladlou čokoládu, vše dohromady vyšleháme na hladký krém.
  • 4
    Připravený krémem potřeme půlku upečených pusinek, spojíme je druhou půlkou. Posypeme Grankem, vložíme do lednice nebo necháme krém volně ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.