Sněhové pusinky zapečené ve vinném krému
0 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krupice
- 350mililitrůVíno bílé
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCukr vanilka
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2339 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
432 g
Vláknina
63 mg
Cukr
397 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme 2 žloutky a 3 vejce s cukrem do pěny.
- 2Přidáme mouku a šleháme, dokud není hmota hustá.
- 3Ohřejeme víno a za stálého míchání pomalu vléváme do vaječné hmoty.
- 4Postavíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu.
- 5Necháme vzkypět, potom vaječný krém ochladíme.
- 6Ušleháme tuhý sníh z 2 bílků, moučkového a vanilkového cukru.
- 7Zchladlý krém rozetřeme do ohnivzdorné mísy.
- 8Z ušlehaného sněhu tvarujeme na povrch krému sáčkem s trubičkou pusinky.
- 9Pečeme při 200 stupních v předehřáté troubě, dokud pusinky nezezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.