Sněhové pusinky zapečené ve vinném krému

0 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůCukr krupice
    • 350mililitrůVíno bílé
    • 5kusůVejce slepičí
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 1kusCukr vanilka
    • 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2339 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
432 g
Vláknina
63 mg
Cukr
397 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme 2 žloutky a 3 vejce s cukrem do pěny.
  • 2
    Přidáme mouku a šleháme, dokud není hmota hustá.
  • 3
    Ohřejeme víno a za stálého míchání pomalu vléváme do vaječné hmoty.
  • 4
    Postavíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • 5
    Necháme vzkypět, potom vaječný krém ochladíme.
  • 6
    Ušleháme tuhý sníh z 2 bílků, moučkového a vanilkového cukru.
  • 7
    Zchladlý krém rozetřeme do ohnivzdorné mísy.
  • 8
    Z ušlehaného sněhu tvarujeme na povrch krému sáčkem s trubičkou pusinky.
  • 9
    Pečeme při 200 stupních v předehřáté troubě, dokud pusinky nezezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.