Sněhové vdolečky
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceCukr moučkový
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyRohlíky bílé
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přilijeme mléko, přidáme žloutky, cukr a hladkou mouku. Vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Z těsta smažíme na másle v lívanečníku malé vdolečky po obou stranách dozlatova.
- 3Usmažené vdolečky posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.