Sněhové věnečky s nugátovým krémem
80 min.
Ingredience
- Na krém
- 100gramůČokoláda hořká
- 250gramůNugát světlý
- 100gramůMléko zahuštěné neslazené
- 2lžíceMed včelí
- 100gramůOřechy lískové
- Na těsto
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 300gramůCukr krupice
- 9mililitrůCitronová šťáva
- 220gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaPotravinářská barva
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Na malé kousky nalámanou čokoládu, spolu s nugátem dáme do vhodné nádoby, kterou dáme nad horkou vodní lázeň. Za stálého míchání rozpustíme, na hladkou a lesklou hmotu. Přidáme kondenzované mléko, med a dobře promícháme, vložíme do lednice nejméně na 30 minut vychladnout. Potom šlehačem vyšleháme na lesklý krém.
- 2Bílky v misce vyšleháme spolu s cukrem a citrónovou šťávou na tuhý sníh. Přidáme pomleté ořechy, zbarvíme potravinářským růžovým barvivem a zlehka promícháme. Připraveným krémem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Plech vyložíme pečícím papírem a sáčkem na něj tvarujeme vedle sebe, po celé ploše věnečky, silné 1 cm. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 140°C, 45-50 minut. Po upečení necháme věnečky mírně vychladnout na plechu, potom je z papíru sloupneme a necháme volně, úplně vychladnout.
- 3Půlku vychladlých věnečků potřeme půlkou krému a spojíme druhou půlkou. Do zbylého krému přimícháme pomleté, anebo nasekané oříšky, promícháme a polijeme povrch naplněných věnečků. Necháme volně, anebo v lednici vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.