Sněhové žampiónky

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
31 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky ušleháme na tuhý sníh, postupně zašleháváme cukr, až vznikne lesklá a hladká hmota.
  • 2
    Cukrářský sáček s plochým nástavcem naplníme hmotou, na plech, vyložený pečícím papírem nastříkáme 24 kopečků, podobných hlavičkám žampiónů (o průměru 4 cm). Ze zbývajícího sněhu nastříkáme na plech 24 věžiček o výčce cca 3 cm, tedy tolik, kolik bylo hlaviček budoucích hub.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 95°C asi 75 minut. Potom troubu vypneme a pečivo v ní necháme ještě 30 minut dosušit. Vyjmeme z trouby, na mřížce necháme úplně vystydnout.
  • 4
    Nožíkem vyřízneme na spodní straně hlavičky otvor, do něho kápneme trochu rozpuštěné čokolády a potom potřeme celý spodek houby čokoládou. Nožičku opatrně zasuneme do otvoru.
  • 5
    Necháme asi 1 hodinu zaschnout a potom všechny takto vyrobené houby uskladníme do plechové nádoby s víčkem.
  • 6
    Před podáním lehce poprášíme pečivo kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.