Sněhové žampiónky
85 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 175gramůCukr krupice
Počet porcí:
24Postup přípravy
- 1Bílky ušleháme na tuhý sníh, postupně zašleháváme cukr, až vznikne lesklá a hladká hmota.
- 2Cukrářský sáček s plochým nástavcem naplníme hmotou, na plech, vyložený pečícím papírem nastříkáme 24 kopečků, podobných hlavičkám žampiónů (o průměru 4 cm). Ze zbývajícího sněhu nastříkáme na plech 24 věžiček o výčce cca 3 cm, tedy tolik, kolik bylo hlaviček budoucích hub.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 95°C asi 75 minut. Potom troubu vypneme a pečivo v ní necháme ještě 30 minut dosušit. Vyjmeme z trouby, na mřížce necháme úplně vystydnout.
- 4Nožíkem vyřízneme na spodní straně hlavičky otvor, do něho kápneme trochu rozpuštěné čokolády a potom potřeme celý spodek houby čokoládou. Nožičku opatrně zasuneme do otvoru.
- 5Necháme asi 1 hodinu zaschnout a potom všechny takto vyrobené houby uskladníme do plechové nádoby s víčkem.
- 6Před podáním lehce poprášíme pečivo kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.