Sněhoví ježci s jahodami
80 min.
Ingredience
- Sněhoví ježci
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 70gramůCukr moučkový
- 100gramůJahody zahradní
- 1litrVoda pitná
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Spodečky
- 210gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 140gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCukr moučkový
- 60gramůČokoláda hořká
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Sněhoví ježci: z bílků a poloviny dávky cukru ušleháme tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme zbytek cukru vařečkou.
- 2Přivedeme si k varu vodu a povaříme v ní 45 minut dřevěné formičky, poté je otřeme, kornout s trubičkou naplníme sněhem a naneseme jej do formiček.
- 3V mírně rozehřáté troubě usušíme.
- 4Mezitím si připravíme spodečky z lineckého těsta. Mouku smícháme s cukrem a nastrouhanou čokoládou, do směsi rozsekáme máslo, přidáme vanilku, žloutky a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout. Ztuhlé těsto vyválíme na plát, vykrájíme hvězdičky, rozložíme je na vymazaný a moukou vysypaný plech a v rozhehřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, poté na hvězdičky nakupíme ušlehanou smetanu s jahodami a přikryjeme sněhovými ježky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.