Sněhoví ježci s jahodami

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sněhoví ježci: z bílků a poloviny dávky cukru ušleháme tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme zbytek cukru vařečkou.
  • 2
    Přivedeme si k varu vodu a povaříme v ní 45 minut dřevěné formičky, poté je otřeme, kornout s trubičkou naplníme sněhem a naneseme jej do formiček.
  • 3
    V mírně rozehřáté troubě usušíme.
  • 4
    Mezitím si připravíme spodečky z lineckého těsta. Mouku smícháme s cukrem a nastrouhanou čokoládou, do směsi rozsekáme máslo, přidáme vanilku, žloutky a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout. Ztuhlé těsto vyválíme na plát, vykrájíme hvězdičky, rozložíme je na vymazaný a moukou vysypaný plech a v rozhehřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, poté na hvězdičky nakupíme ušlehanou smetanu s jahodami a přikryjeme sněhovými ježky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.