Sněhový koláč s čokoládou
55 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 600mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceRýžový škrob
- 230gramůSušenky BeBe kakaové
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr krupice
- 100gramůČokoláda hořká
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Sušenky rozdrtíme, přelijeme je rozehřátým máslem a zamícháme. Směs natlačíme na dno a stěny formy na koláč. Utřeme tři žloutky, cukr krupici, škrob a na vytvoření hladké pasty použijeme trochu mléka. Zbytek mléka zahřejeme k varu a během míchání přiléváme máslovou směs. Hmotu povaříme do zhoustnutí, všleháme rozehřátou čokoládu a náplň upravíme do zapékací mísy. Z bílku ušleháme sníh, zašleháme tři čtvrtě cukru a šleháme dál, přidáme zbytek cukru. Sníh rozetřeme na náplň a dort pečeme třicet minut v troubě. Podáváme ho za tepla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.