Sněhový koláč s čokoládou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušenky rozdrtíme, přelijeme je rozehřátým máslem a zamícháme. Směs natlačíme na dno a stěny formy na koláč. Utřeme tři žloutky, cukr krupici, škrob a na vytvoření hladké pasty použijeme trochu mléka. Zbytek mléka zahřejeme k varu a během míchání přiléváme máslovou směs. Hmotu povaříme do zhoustnutí, všleháme rozehřátou čokoládu a náplň upravíme do zapékací mísy. Z bílku ušleháme sníh, zašleháme tři čtvrtě cukru a šleháme dál, přidáme zbytek cukru. Sníh rozetřeme na náplň a dort pečeme třicet minut v troubě. Podáváme ho za tepla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.