Šodó s vínem
15 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůRum
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
66 g
Cukr
62 g
Vápník
64 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nasypeme cukr, přidáme žloutky, dobře promícháme a postavíme na mírný oheň. Mírně zahřejeme a žloutky s cukrem metlou vyšleháme. Sundáme z plotny, přilijeme bílé víno a trošku rumu. Nakonec znovu vyšleháme.
- 2Šodó podáváme studené i teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.