Šodó se škrobovou moučkou
10 min.
Ingredience
- 0,25litrVíno bílé
- 1lžičkaSolamyl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
148 mg
Cukr
71 g
Postup přípravy
- 1Všechny přísady dáme do kotlíku a dobře je rozšleháme. Kotlík postavíme do kastrolu s vodou a směs za stálého šlehání zahříváme. Když pěna zhoustne a začne se zvedat, odstavíme a ihned naléváme na moučník.
- 2Šodó se nesmí vařit, srazilo by se.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.