Solnohradské halušky

30 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
180 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj moučkový cukr, vmícháme žloutky a mouku a vše zlehka promícháme.
  • 2
    Menší plech vymažeme máslem, nalijeme na něj mléko a necháme roztéci po plechu. Přilijeme připravené sněhové těsto a rovnoměrně je na plechu rozetřeme. Zvolna upečeme ve vyhřáté troubě.
  • 3
    Z upečeného těsta vykrajujeme lžičkou halušky. Podáváme je polité ovocnou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.