Solnohradské halušky
30 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
180 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj moučkový cukr, vmícháme žloutky a mouku a vše zlehka promícháme.
- 2Menší plech vymažeme máslem, nalijeme na něj mléko a necháme roztéci po plechu. Přilijeme připravené sněhové těsto a rovnoměrně je na plechu rozetřeme. Zvolna upečeme ve vyhřáté troubě.
- 3Z upečeného těsta vykrajujeme lžičkou halušky. Podáváme je polité ovocnou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.