Solnohradské noky
40 min.
Ingredience
- 7kusůVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 0,13litrMléko polotučné
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 0,25kilogramMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme vanilkový cukr a lehkým obracením těsta vmícháme pevný sníh z bílků střídavě s moukou.
- 2Na pekáči ohřejeme mléko, rozetřeme na něj těsto a krátce pečeme v předehřáté troubě.
- 3Potom z těsta vykrajujeme lžící noky, klademe je na horkou moučníkovou mísu, pocukrujeme a ihned podáváme, než klesnou.
- 4K nokům je vhodná ovocná omáčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.