Solnohradské noky

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme vanilkový cukr a lehkým obracením těsta vmícháme pevný sníh z bílků střídavě s moukou.
  • 2
    Na pekáči ohřejeme mléko, rozetřeme na něj těsto a krátce pečeme v předehřáté troubě.
  • 3
    Potom z těsta vykrajujeme lžící noky, klademe je na horkou moučníkovou mísu, pocukrujeme a ihned podáváme, než klesnou.
  • 4
    K nokům je vhodná ovocná omáčka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.