Solnohradské noky z piškotového těsta

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 20gramůCukr moučkový
    • 400gramůVejce slepičí
    • 250gramůCukr krupice
    • 300gramůMléko polotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
945 mg
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  • 2
    Žloutky vyšleháme s 50g cukru krupice doběla.
  • 3
    Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za postupného přisypávání prosáté mouky a promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.
  • 4
    Mléko vlijeme do většího pekáče a uvedeme do varu. Vrstva mléka musí být nízká. Piškotovou hmotu vložíme do pekáče s mlékem, rozetřeme do stejnoměrné vrstvy a dáme do vyhřáté trouby upéci dorůžova. Navrchu bude hmota opečená a vespod vláčná.
  • 5
    Z upečené hmoty vykrajujeme pomocí lžíce malé noky, které posypeme moučkovým cukrem.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.