Šomloji galuška
65 min.
Ingredience
- Na náplň
- 4lžíceRum
- 2lžíceMléko plnotučné
- 100gramůOřechy vlašské
- Na ochucení těsta
- 100lžicOřechy vlašské
- 1lžíceKakao
- Na ozdobu
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Na polevu
- 100gramůČokoláda na vaření
- 60gramůCukr moučkový
- 200mililitrůVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- Na těsto
- 5kusůVejce slepičí
- 5lžicCukr krupice
- 5lžicMouka polohrubá
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2529 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
236 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
22 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme s cukrem a olejem žloutky, mouku s kypřícím práškem a pevný sníh z bílků. Poté těsto rozdělíme na třetiny. Do jedné vmícháme strouhané ořechy, do druhé kakao a třetí necháme „bílou“. Každý díl postupně upečeme na plechu vymazaném tukem a vysypaném hrubou moukou. Korpusy necháme vychladnout. Poté je krájíme na kostky a vložíme do mísy. Kostky přelijeme rumem smíchaným s mlékem a pod fólií necháme dvě hodiny odležet. Poté přisypeme sekané ořechy, hrozinky a promícháme.
- 2K servírování použijeme misky, kam klademe lžící vykrájené kostky, poléváme polevou, zdobíme ušlehanou šlehačkou.
- 3Na polevu rozvaříme ve vodě s cukrem a máslem čokoládu, stále mícháme, až je čokoláda hladká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.