Sorbet s kandovaným ovocem
45 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 35gramůCukr krupice
- 3lžíceMed včelí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůOřechy vlašské
- 120gramůKandované ovoce
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůČokoláda na vaření
- 300gramůDatle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1V hrnci pomalu zahříváme vodu s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se neutvoří hustý sirup, přimícháme med a odstavíme ze sporáku.
- 2Z bílků ušleháme tuhý sníh, misku se sněhem vložíme do vodní lázně a za stálého míchání přiléváme sirup, dokud nevznikne tuhá hmota.
- 3Přidáme nasekané vlašské ořechy a kandované ovoce.
- 4Šlehačku ušleháme a přidáme do hmoty z bílků.
- 5Touto směsí naplníme hranatou formu, vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout.
- 6Po ztuhnutí misku vyndáme, hmotu vyklopíme na prkénko, rozřežeme na hranolky a znovu uložíme do mrazáku.
- 7V misce ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme do ní nasekané vlašské ořechy. Z mrazáku vyjmeme hranolky a jedním koncem je máčíme v připravené čokoládě.
- 8Poté rozložíme na připravené talíře, zdobíme nakrájenými datlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.