Sorbet s kandovaným ovocem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci pomalu zahříváme vodu s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se neutvoří hustý sirup, přimícháme med a odstavíme ze sporáku.
  • 2
    Z bílků ušleháme tuhý sníh, misku se sněhem vložíme do vodní lázně a za stálého míchání přiléváme sirup, dokud nevznikne tuhá hmota.
  • 3
    Přidáme nasekané vlašské ořechy a kandované ovoce.
  • 4
    Šlehačku ušleháme a přidáme do hmoty z bílků.
  • 5
    Touto směsí naplníme hranatou formu, vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout.
  • 6
    Po ztuhnutí misku vyndáme, hmotu vyklopíme na prkénko, rozřežeme na hranolky a znovu uložíme do mrazáku.
  • 7
    V misce ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme do ní nasekané vlašské ořechy. Z mrazáku vyjmeme hranolky a jedním koncem je máčíme v připravené čokoládě.
  • 8
    Poté rozložíme na připravené talíře, zdobíme nakrájenými datlemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.