Sorbet vytvořený z kiwi
30 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 5kusůKiwi
- 1kusLimetka
- 2centilitryLikér melounový - Midori
- 125mililitrůVíno bílé
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup.
- 2Oloupeme kiwi, dužninu rozmixujeme v mixéru. Prolisujeme mixovanou směs přes síto, aby v ní nezůstala semínka.
- 3Uvařený cukerný sirup promícháme s rozmixovaným pyré, přidáme šťávu vymačkanou z limetky, nastrouhanou kůru z limetky a víno. Promícháme, ušleháme sníh z bílků a vmícháme ho do vzniklé hmoty. Potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme.
- 4Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit. Lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.